Förhandlingsteknik

(5/5 1st recensioner)
Alexander Ljung
Ikano bostad
Förhandlingsteknik

“Kursledaren Anders har varit exemplarisk”

Förhandlingsteknik

Du förhandlar mer ofta än du kanske tror. Varenda överenskommelse du gör med medarbetare, kollegor, underentreprenörer, leverantörer, beställare och kunder handlar om att förhandla och komma fram till ett avtal som båda parter är nöjda med. För att lyckas behöver du både kunskap och teknik om förhandling. På den här kursen i förhandlingsteknik får du de rätta verktygen för att lyckas med dina förhandlingar. Kursen Förhandlingsteknik ger dig grunderna inom förhandlingsteknik, och lär ut en metod för att förbereda och genomföra framgångsrika förhandlingar.

Kursmål

 • Efter kursen i förhandlingsteknik får du kunskap om vad som krävs för framgång i förhandlingar
 • Du får lära sig en metod för hur du förbereder dig inför en förhandling
 • Du kommer känna till och kunna använda olika frågetekniker
 • Du kommer veta hur du skapar förtroende och argumenterar för din sak
 • Du kommer få kunskap om olika tekniker att komma till avslut och en överenskommelse

Målgrupp

Kursen i Förhandlingsteknik vänder sig till dig som förhandlar med beställare, underentreprenörer, leverantörer och kollegor.

Förkunskaper

För att gå kursen Förhandlingsteknik krävs inga specifika förkunskaper.

Innehåll

Under kursen Förhandlingsteknik går vi igenom olika faser i en förhandling och vad du ska tänka på i respektive fas. Att bygga goda relationer ökar chansen för långsiktiga samarbeten där båda parter är nöjda. Kursen Förhandlingsteknik är full av många praktiska och roliga förhandlingsövningar.

Agenda

 • ”Vinna – vinn” – en myt?
 • Förhandlingens olika faser
 • Att skapa förtroende
 • Kommunikationens betydelse
 • Hur hantera olika motparter
 • Olika verktyg
 • Att komma till avslut och överenskommelse

Praktisk information

Kursen Förhandlingsteknik omfattar en dag. I priset ingår digital kursdokumentation samt att vissa övningar skrivs ut och delas ut.

Kommande kurstillfällen

1 dag den 21 nov 08:30-16:00
Schema
21 nov 08:30-16:00
Stäng
Stockholm Saltsjöbaden
Platser kvar
1 dag den 11 dec 08:30-16:00
Schema
11 dec 08:30-16:00
Stäng
Göteborg
Platser kvar

Pris:

5 900 SEK exkl. moms

Pris:

5 900 SEK exkl. moms

Kurslängd:

1 dag

Kommande kurstillfällen

Klicka på datum för att se alla kursdagar

1 dag den 21 nov 08:30-16:00
Schema
21 nov 08:30-16:00
Stäng
Stockholm Saltsjöbaden
Platser kvar
1 dag den 11 dec 08:30-16:00
Schema
11 dec 08:30-16:00
Stäng
Göteborg
Platser kvar

Föreläsare på kursen

Niklas – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik
Niklas är föreläsare på våra ledarskapskurser och på kursen Förhandlingsteknik. Han är…

Niklas – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik

”Niklas mål är att skapa trygghet hos chefer så att de ska kunna utöva sitt ledarskap effektivt både i det dagliga arbetet och i besvärliga situationer”. 

Kursledaren Niklas är seniorkonsult med mer än 15 års erfarenhet som chef och ledare inom marknadsföring, försäljning och ideella organisationer både i Sverige och internationellt. Niklas är föreläsare på våra ledarskapskurser och på kursen Förhandlingsteknik. Idag arbetar han som seniorkonsult främst inom ledarskap, förändringsledning och individ- och grupputveckling i syfte att öka effektiviteten hos både team och individer.

Niklas har branscherfarenhet från främst läkemedelsindustrin, rekryteringsbranschen och sjukvården och har arbetat både som försäljningschef och avdelningschef samt arbetat i ett antal ledningsgrupper. Han har direkt erfarenhet av både formellt chefskap och indirekt ledarskap som projektledare i både mindre och större nationella och internationella tvärfunktionella projekt.

Niklas har starkt intresse av att ge ledare och chefer rätt verktyg för att skapa verkstad i sitt ledarskap. Vidare är Niklas en av författarna till boken ”Ledarens växellåda – Börja växla i ditt ledarskap.

 
Pär – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik
Pär är konsult inom ledarskapsutveckling och föreläsare på våra ledarskapskurser samt på…

Pär – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik

Pär har en passion är att hjälpa människor och organisationer att bli deras “bästa jag” så ofta som möjligt. Pär drivs av utveckling och denna drivkraft gjorde att valde att ägna sig åt organisations- och ledarutveckling”.

Pär är konsult inom ledarskapsutveckling och föreläsare på våra ledarskapskurser samt på kursen Förhandlingsteknik. Han arbetar med ledarskapsutveckling på flera olika nivåer i olika organisationer och utvecklar bland annat ledningsgrupper, chefer med personalansvar, ledare som inte har formellt personalansvar och medarbetare. Pär har erfarenhet av att arbeta som konsult inom branscher som till exempel Life Science, Facility Services och detaljhandeln. Pär är även författare till boken ”Ledarens växellåda – Börja växla i ditt ledarskap skriven tillsammans med Niklas Eriksson.

Intyg:

Efter avslutad utbildning får du ett intyg på genomförd utbildning.

Utbildningens längd & hålltider

Kursen Förhandlingsteknik omfattar en dag. Kursen startar klockan 8.30 och slutar klockan 16.00. När kursen hålls i ett fysiskt klassrum bjuder vi på lunch och fika.

Företagsanpassad kurs

Vi skräddarsyr företagsinterna kurser till ditt företag som passar just ert behov, era system och mallar och som anpassas till er företagskultur. Ni kan också sätta ihop ert eget kurspaket där ni plockar önskade delar från våra kurser och skapa en helt egen utbildning.

Tipsa en vän om kursen

Fyll i formuläret så kontaktar vi din vän inom kort


  Frågor om kursen?

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.