Förändringsledning i praktiken

Förändringsledning i praktiken

Utbildningen Förändringsledning i praktiken är en avancerad kurs som fokuserar på förändringsledning och effektivt ledarskap inom organisationer. Utbildningen syftar till att ge dig fördjupad kunskap och praktiska färdigheter för att leda andra chefer och hantera förändringar i en organisation. Du kommer lära dig de bästa metoderna för att driva igenom förändring inom organisationer. Du kommer att utveckla din förmåga att leda och samarbeta med andra ledare och chefer inom organisationen. Vi kommer att undersöka strategier för att bygga och leda effektiva ledningsteam. Du kommer att lära dig att anpassa din ledarstil för att passa olika kulturella och värderingsmässiga bakgrunder.

Kursmål

• Efter utbildningen kommer du kunna leda anda chefer och hantera förändringar i en organisation
• Kommer du lära dig att anpassa din ledarstil för att passa olika kulturella och värderingsmässiga bakgrunder
• Kommer du att få förutsättningar att bli en effektiv ledare som kan framgångsrikt navigera genom förändringar och leda organisationer mot sina mål

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till erfarna chefer med en etablerad karriär inom chefspositioner, och det är särskilt fördelaktigt om de redan har erfarenhet av att leda andra chefer idag.

Förkunskaper

För att gå utbildningen Förändringsledning i praktiken – att leda andra chefer och förändringsarbete bör du ha gått Praktiskt ledarskap hos oss eller genomfört motsvarande utbildning på annat håll.

Innehåll

Under utbildningens gång kommer du att få delta i praktiska övningar inom coaching vilket är ett kraftigt verktyg att ta till för att leda och hantera förändringar i vardagen. Målet med utbildningen är att du ska utveckla dig som en kompetent och effektiv ledare som kan framgångsrikt navigera genom förändringar och leda organisationer mot sina mål.

Agenda

 • Leda andra mer effektivt –kultur och värderingar
 • Att leda andra chefer – en ökad medvetenhet att leda hela organisationen
 • Förändringsledning
  • Förändringens faser
  • Människor och strukturer
  • Kommunikation
  • Försvarsmekanismer och motivation
  • Neuroledarskap
 • Coaching – ett kraftfullt verktyg i vardagen

Praktisk information

Utbildningen Förändringsledning i praktiken omfattar en halv kursdag digitalt och en kursdag på plats i klassrum. I priset ingår digital kursdokumentation.

Kommande kurstillfällen

2 dagar mellan 12 – 26 sep
Schema
12 sep 08:30-12:00
26 sep 08:30-16:00
Stäng
Stockholm Saltsjöbaden
Platser kvar

Pris:

7 900 SEK exkl. moms

Pris:

7 900 SEK exkl. moms

Kurslängd:

2 dagar

Kommande kurstillfällen

Klicka på datum för att se alla kursdagar

2 dagar mellan 12 – 26 sep
Schema
12 sep 08:30-12:00
26 sep 08:30-16:00
Stäng
Stockholm Saltsjöbaden
Platser kvar

Föreläsare på kursen

Niklas Eriksson – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik
Niklas är föreläsare på våra ledarskapskurser och på kursen Förhandlingsteknik. Han är…

Niklas Eriksson – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik

”Niklas Erikssons mål är att skapa trygghet hos chefer så att de ska kunna utöva sitt ledarskap effektivt både i det dagliga arbetet och i besvärliga situationer”. 

Kursledaren Niklas Eriksson är seniorkonsult med mer än 15 års erfarenhet som chef och ledare inom marknadsföring, försäljning och ideella organisationer både i Sverige och internationellt. Niklas är föreläsare på våra ledarskapskurser och på kursen Förhandlingsteknik. Idag arbetar han som seniorkonsult främst inom ledarskap, förändringsledning och individ- och grupputveckling i syfte att öka effektiviteten hos både team och individer.

Niklas har branscherfarenhet från främst läkemedelsindustrin, rekryteringsbranschen och sjukvården och har arbetat både som försäljningschef och avdelningschef samt arbetat i ett antal ledningsgrupper. Han har direkt erfarenhet av både formellt chefskap och indirekt ledarskap som projektledare i både mindre och större nationella och internationella tvärfunktionella projekt.

Niklas har starkt intresse av att ge ledare och chefer rätt verktyg för att skapa verkstad i sitt ledarskap. Vidare är Niklas en av författarna till boken ”Ledarens växellåda – Börja växla i ditt ledarskap.

Niklas är föreläsare på följande kurser:


Förhandlingsteknik


Praktiskt ledarskap I - att leda andra mer effektivt


Praktiskt ledarskap II - att leda andra chefer och förändringsarbete


Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt


Mitt chefsskap - ansvar och skyldigheter


Diplomerad ledare


Projektledning

Pär Finquist – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik
Pär är konsult inom ledarskapsutveckling och föreläsare på våra ledarskapskurser samt på…

Pär Finquist – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik

Pär Finquist har en passion är att hjälpa människor och organisationer att bli deras “bästa jag” så ofta som möjligt. Pär drivs av utveckling och denna drivkraft gjorde att valde att ägna sig åt organisations- och ledarutveckling”.

Pär Finquist är konsult inom ledarskapsutveckling och föreläsare på våra ledarskapskurser samt på kursen Förhandlingsteknik. Han arbetar med ledarskapsutveckling på flera olika nivåer i olika organisationer och utvecklar bland annat ledningsgrupper, chefer med personalansvar, ledare som inte har formellt personalansvar och medarbetare. Pär har erfarenhet av att arbeta som konsult inom branscher som till exempel Life Science, Facility Services och detaljhandeln. Pär är även författare till boken ”Ledarens växellåda – Börja växla i ditt ledarskap skriven tillsammans med Niklas Eriksson.

Pär är föreläsare på följande kurser:


Förhandlingsteknik


Praktiskt ledarskap I - att leda andra mer effektivt


Praktiskt ledarskap II - att leda andra chefer och förändringsarbete


Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt


Mitt chefsskap - ansvar och skyldigheter


Diplomerad ledare

Intyg:

Efter avslutad utbildning får du ett intyg på genomförd utbildning.

Utbildningens längd & hålltider

Utbildningen Förändringsledning i praktiken omfattar en halv kursdag digitalt och en kursdag på plats i klassrum. Utbildningen startar klockan 8.30 och slutar klockan 16.00 vid heldag. När utbildningen hålls i ett fysiskt klassrum bjuder vi på lunch och fika.

Företagsanpassad kurs

Vi skräddarsyr företagsinterna kurser till ditt företag som passar just ert behov, era system och mallar och som anpassas till er företagskultur. Ni kan också sätta ihop ert eget kurspaket där ni plockar önskade delar från våra kurser och skapa en helt egen utbildning.

Tipsa en vän om kursen

Fyll i formuläret så kontaktar vi din vän inom kort

[contact-form-7 id="6732" title="Tipsa en vän"]

Frågor om kursen?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.