Diplomerad ledare

Diplomerad ledare

Vill du ta nästa steg i din professionella utveckling och bli en mer kompetent ledare? Genom att anmäla dig till utbildningsprogrammet Diplomerad Ledare på Byggakademin kommer du att erhålla en gedigen grund för att utveckla dina ledarskapsfärdigheter med praktiskt fokus. Utbildningsprogrammet är utformat för att hjälpa dig att inte bara leda dig själv, utan också att leda andra och driva verksamheten framåt.

Kursmål

Efter att du avslutat programmet Diplomerad Ledare från Byggakademin kommer du att tillhandahållits de kunskaper och verktyg som krävs för att omsätta din ledarskapsvision till praktik och erhålla nycklarna till att utöva ett effektivt ledarskap.

 

Målgrupp

Utbildningsprogrammet riktar sig till dig som nyligen har tillträtt en ledande position och även till dig som redan har några års erfarenhet som chef eller ledare och som strävar efter att förbättra och fördjupa dina ledarskapsfärdigheter. För att dra maximal nytta av utbildningen förväntas du ha någon form av ansvar för personal.

Förkunskaper

För att gå den här ledarskap utbildningen krävs inga specifika förkunskaper.

Innehåll

Utbildningsprogrammet omfattar följande 4 ledarskapskurser:

Praktiskt ledarskap I

  • Kursen Praktiskt Ledarskap I rustar dig med de viktiga verktygen du behöver för att bygga en “verkstad” av dina nya kunskaper som du har förvärvat. Kursen är utformad för att hjälpa dig att utveckla dina färdigheter som chef och ledare genom att erbjuda en kombination av teoretisk kunskap, användbara tips och praktiska råd för att stärka din ledarroll.

 

Praktiskt ledarskap II

  • Kursen Praktiskt ledarskap II är utformad för att rusta dig med de nödvändiga kunskaperna och färdigheterna som krävs för att framgångsrikt navigera din väg som chef och ledare. Under kursens gång kommer vi att fokusera på centrala aspekter av chefskap, inklusive arbetsrättens grundläggande principer, hantering av svåra samtal och situationer. Förändringsledning och effektivt ledarskap inom organisationer är en viktig del av utbildningen som syftar till att ge dig fördjupade kunskaper och praktiska färdigheter för att leda andra chefer och hantera förändringar i organisationer.

 

Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt

  • På utbildningen Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt får du fördjupa dig i din förståelse om dig själv som människa och ledare samt utveckla de färdigheter som krävs för att hantera en alltmer komplex omvärld. Utbildningen inleds med en grundlig introduktion kring vad som utmärker ett effektivt ledarskap och där självledarskapet är en central del.

 

Förhandlingsteknik

  • Kurs i förhandlingsteknik ger dig grunderna inom förhandlingsteknik och är din nyckel till framgångsrika förhandlingar med dina kollegor såväl som med dina underentreprenörer och leverantörer. För att kunna påverka resultatet i en förhandling krävs rätt kunskap, kraftfulla verktyg och effektiva strategier. Kursen fokuserar inte bara på teorin utan ger dig praktiska färdigheter som omedelbart kan tillämpas i verkliga förhandlingssituationer anpassade till byggsektorn.

 

Diplomutdelning

Efter genomfört utbildningsprogram utexamineras du och blir Diplomerad ledare från Byggakademin. Du får ett inramat diplom som bevis på dina kunskaper.

Agenda

När du har genomfört nedanstående kurser hos Byggakademin och fått godkända tentamina eller intyg på respektive kurs kommer du att få ett inramat utbildningsbevis på Diplomerad ledare som sammanfattar alla ingående kurser. Utbildningen genomförs på våra öppna kurser i valfri takt fördelat på följande kurser:

  • Praktiskt ledarskap I
  • Praktiskt ledarskap II
  • Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt
  • Förhandlingsteknik

 

 

Praktisk information

Utbildningsstarten är flexibel för Diplomutbildningen. Kursdagarna genomförs på våra öppna kurser i valfri takt. Kontakta en av våra utbildningsrådgivare så hjälper vi dig att skräddarsy ett utbildningspaket som passar dig.

Kommande kurstillfällen

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Pris:

Pris:

Kurslängd:

6 dagar

Kommande kurstillfällen

Klicka på datum för att se alla kursdagar

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Föreläsare på kursen

Niklas Eriksson – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik
Niklas är föreläsare på våra ledarskapskurser och på kursen Förhandlingsteknik. Han är…

Niklas Eriksson – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik

”Niklas Erikssons mål är att skapa trygghet hos chefer så att de ska kunna utöva sitt ledarskap effektivt både i det dagliga arbetet och i besvärliga situationer”. 

Kursledaren Niklas Eriksson är seniorkonsult med mer än 15 års erfarenhet som chef och ledare inom marknadsföring, försäljning och ideella organisationer både i Sverige och internationellt. Niklas är föreläsare på våra ledarskapskurser och på kursen Förhandlingsteknik. Idag arbetar han som seniorkonsult främst inom ledarskap, förändringsledning och individ- och grupputveckling i syfte att öka effektiviteten hos både team och individer.

Niklas har branscherfarenhet från främst läkemedelsindustrin, rekryteringsbranschen och sjukvården och har arbetat både som försäljningschef och avdelningschef samt arbetat i ett antal ledningsgrupper. Han har direkt erfarenhet av både formellt chefskap och indirekt ledarskap som projektledare i både mindre och större nationella och internationella tvärfunktionella projekt.

Niklas har starkt intresse av att ge ledare och chefer rätt verktyg för att skapa verkstad i sitt ledarskap. Vidare är Niklas en av författarna till boken ”Ledarens växellåda – Börja växla i ditt ledarskap.

Niklas är föreläsare på följande kurser:


Förhandlingsteknik


Praktiskt ledarskap I - att leda andra mer effektivt


Praktiskt ledarskap II - att leda andra chefer och förändringsarbete


Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt


Mitt chefsskap - ansvar och skyldigheter


Diplomerad ledare


Projektledning

Pär Finquist – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik
Pär är konsult inom ledarskapsutveckling och föreläsare på våra ledarskapskurser samt på…

Pär Finquist – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik

Pär Finquist har en passion är att hjälpa människor och organisationer att bli deras “bästa jag” så ofta som möjligt. Pär drivs av utveckling och denna drivkraft gjorde att valde att ägna sig åt organisations- och ledarutveckling”.

Pär Finquist är konsult inom ledarskapsutveckling och föreläsare på våra ledarskapskurser samt på kursen Förhandlingsteknik. Han arbetar med ledarskapsutveckling på flera olika nivåer i olika organisationer och utvecklar bland annat ledningsgrupper, chefer med personalansvar, ledare som inte har formellt personalansvar och medarbetare. Pär har erfarenhet av att arbeta som konsult inom branscher som till exempel Life Science, Facility Services och detaljhandeln. Pär är även författare till boken ”Ledarens växellåda – Börja växla i ditt ledarskap skriven tillsammans med Niklas Eriksson.

Pär är föreläsare på följande kurser:


Förhandlingsteknik


Praktiskt ledarskap I - att leda andra mer effektivt


Praktiskt ledarskap II - att leda andra chefer och förändringsarbete


Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt


Mitt chefsskap - ansvar och skyldigheter


Diplomerad ledare

Intyg:

Efter avslutad utbildning får du ett intyg på genomförd utbildning.

Utbildningens längd & hålltider

Utbildningsstarten är flexibel för Diplomutbildningen. Kontakta en utbildningsrådgivare så hjälper vi dig att skräddarsy ett utbildningspaket som passar just dig. Kursdagarna genomförs på våra öppna kurser i valfri takt. Kurserna startar klockan 8.00-8.30 och slutar klockan 16.00. När kursen genomförs i ett fysiskt klassrum bjuder vi på lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Företagsanpassad kurs

Vi skräddarsyr företagsinterna kurser till ditt företag som passar just ert behov, era system och mallar och som anpassas till er företagskultur. Ni kan också sätta ihop ert eget kurspaket där ni plockar önskade delar från våra kurser och skapa en helt egen utbildning.

Tipsa en vän om kursen

Fyll i formuläret så kontaktar vi din vän inom kort

[contact-form-7 id="6732" title="Tipsa en vän"]

Frågor om kursen?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.