Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt

Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt

Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt är en unik ledarskapskurs där du får direkt och strukturerad feedback på sitt ledarskap genom ett verktyg som heter Lead Forward.  På utbildningen får du fördjupa dig i din förståelse om dig själv som människa och ledare samt utveckla de färdigheter som krävs för att hantera en alltmer komplex omvärld. Utbildningen inleds med en grundlig introduktion kring vad som utmärker ett effektivt ledarskap och där självledarskapet är en central del.

Kursmål

• Efter utbildningen kommer du få ökad självinsikt i ditt ledarskap och få en individuell aktivitetsplan som kommer hjälpa dig balansera ditt ledarskap
• Du kommer få strategier och verktyg för att utveckla ditt ledarskap och lära dig hantera en komplex arbetsmiljö

Målgrupp

Utbildningen är utformad att passa dig som redan idag är chef eller ledare och som ansvarar för personal samt strävar efter att fördjupa din egen ledarskapskompetens.

Förkunskaper

För att gå den här ledarskap utbildningen krävs inga specifika förkunskaper.

Innehåll

Vi genomför en medarbetarfeedback på ditt ledarskap för att identifiera dina styrkor och utvecklingsområden som ledare där du får individuell återkoppling på hur du uppfattas i ditt ledarskap. Detta ger dig en bild kring dina ledarskapsbeteenden.

Under utbildningen kommer vi att arbeta med resultaten från din medarbetarfeedback. Baserat på de insikter som du får, kommer vi att arbeta tillsammans för att skapa en individuell aktivitetsplan i syfte att bättre kunna finna rätt balans i ledarskapet, maximera dina styrkor och stärka dina utvecklingsområden. Målet är att du ska kunna utöva ett mer effektivt och autentiskt ledarskap. Vår övertygelse är att genom att förstå dig själv bättre kan du också bli en bättre ledare som inspirerar och leder ditt team mot framgång.

Agenda

  • Vilka beteenden kännetecknar ett effektivt ledarskap?
  • Hur vill jag uppfattas som ledare? – Min ledarskapsvision
  • Medarbetarfeedback på dina ledarskapsbeteenden – för bättre självinsikt
  • Hur skapar jag en bra och medveten balans i mina ledarskapsbeteenden?
  • Hur hanterar jag motstånd till förändring för att nå min ledarskapsvision?
  • Vad blir mitt nästa steg? Min aktivitetsplan

Praktisk information

Utbildningen omfattar en halv kursdag digitalt och en kursdag på plats i klassrum samt 20 minuter individuell återkoppling på din medarbetarfeedback av ditt ledarskap. I priset ingår digital kursdokumentation.

Kommande kurstillfällen

2 dagar mellan 21 okt – 13 nov
Schema
21 okt 10:00-12:00
13 nov 08:30-16:00
Stäng
Stockholm Saltsjöbaden
Platser kvar

Pris:

12 100 SEK exkl. moms

Pris:

12 100 SEK exkl. moms

Kurslängd:

2 dagar

Kommande kurstillfällen

Klicka på datum för att se alla kursdagar

2 dagar mellan 21 okt – 13 nov
Schema
21 okt 10:00-12:00
13 nov 08:30-16:00
Stäng
Stockholm Saltsjöbaden
Platser kvar

Föreläsare på kursen

Niklas Eriksson – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik
Niklas är föreläsare på våra ledarskapskurser och på kursen Förhandlingsteknik. Han är…

Niklas Eriksson – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik

”Niklas Erikssons mål är att skapa trygghet hos chefer så att de ska kunna utöva sitt ledarskap effektivt både i det dagliga arbetet och i besvärliga situationer”. 

Kursledaren Niklas Eriksson är seniorkonsult med mer än 15 års erfarenhet som chef och ledare inom marknadsföring, försäljning och ideella organisationer både i Sverige och internationellt. Niklas är föreläsare på våra ledarskapskurser och på kursen Förhandlingsteknik. Idag arbetar han som seniorkonsult främst inom ledarskap, förändringsledning och individ- och grupputveckling i syfte att öka effektiviteten hos både team och individer.

Niklas har branscherfarenhet från främst läkemedelsindustrin, rekryteringsbranschen och sjukvården och har arbetat både som försäljningschef och avdelningschef samt arbetat i ett antal ledningsgrupper. Han har direkt erfarenhet av både formellt chefskap och indirekt ledarskap som projektledare i både mindre och större nationella och internationella tvärfunktionella projekt.

Niklas har starkt intresse av att ge ledare och chefer rätt verktyg för att skapa verkstad i sitt ledarskap. Vidare är Niklas en av författarna till boken ”Ledarens växellåda – Börja växla i ditt ledarskap.

Niklas är föreläsare på följande kurser:


Förhandlingsteknik


Praktiskt ledarskap I - att leda andra mer effektivt


Praktiskt ledarskap II - att leda andra chefer och förändringsarbete


Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt


Mitt chefsskap - ansvar och skyldigheter


Diplomerad ledare


Projektledning

Pär Finquist – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik
Pär är konsult inom ledarskapsutveckling och föreläsare på våra ledarskapskurser samt på…

Pär Finquist – Ledarskapskurser samt Förhandlingsteknik

Pär Finquist har en passion är att hjälpa människor och organisationer att bli deras “bästa jag” så ofta som möjligt. Pär drivs av utveckling och denna drivkraft gjorde att valde att ägna sig åt organisations- och ledarutveckling”.

Pär Finquist är konsult inom ledarskapsutveckling och föreläsare på våra ledarskapskurser samt på kursen Förhandlingsteknik. Han arbetar med ledarskapsutveckling på flera olika nivåer i olika organisationer och utvecklar bland annat ledningsgrupper, chefer med personalansvar, ledare som inte har formellt personalansvar och medarbetare. Pär har erfarenhet av att arbeta som konsult inom branscher som till exempel Life Science, Facility Services och detaljhandeln. Pär är även författare till boken ”Ledarens växellåda – Börja växla i ditt ledarskap skriven tillsammans med Niklas Eriksson.

Pär är föreläsare på följande kurser:


Förhandlingsteknik


Praktiskt ledarskap I - att leda andra mer effektivt


Praktiskt ledarskap II - att leda andra chefer och förändringsarbete


Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt


Mitt chefsskap - ansvar och skyldigheter


Diplomerad ledare

Intyg:

Efter avslutad utbildning får du ett intyg på genomförd utbildning.

Utbildningens längd & hålltider

Kursen Effektivare ledarskap – genom ökad självinsikt omfattar en halv kursdag digitalt och en kursdag på plats i klassrum samt 20 minuter individuell återkoppling på din medarbetarfeedback av ditt ledarskap. Kursen startar klockan 8.30 och slutar klockan 16.30 vid heldag. När kursen hålls i ett fysiskt klassrum bjuder vi på lunch och fika.

Företagsanpassad kurs

Vi skräddarsyr företagsinterna kurser till ditt företag som passar just ert behov, era system och mallar och som anpassas till er företagskultur. Ni kan också sätta ihop ert eget kurspaket där ni plockar önskade delar från våra kurser och skapa en helt egen utbildning.

Tipsa en vän om kursen

Fyll i formuläret så kontaktar vi din vän inom kort

[contact-form-7 id="6732" title="Tipsa en vän"]

Frågor om kursen?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.