Entreprenadjuridik - grundkurs för byggbranschen - Byggakademin

Entreprenadjuridik

Kursen Entreprenadjuridik ger dig spelreglerna

« Tillbaka

Kommande kurstillfällen

19-20 november, 08:30 - 16:00
Göteborg
8 platser kvar
04-05 december, 08:30 - 16:00
Malmö
14 platser kvar
17-18 mars 2020, 08:30 - 16:00
Uppsala
20 platser kvar
22-23 april 2020, 08:30 - 16:00
Göteborg
20 platser kvar
26-27 maj 2020, 08:30 - 16:00
Stockholm
20 platser kvar

Entreprenadjuridik

Kursen Entreprenadjuridik riktar sig till dig som är beställare, entreprenör, besiktningsman eller till dig som på annat sätt kommer i kontakt med entreprenadjuridik och tillämpar AB04 och ABT 06. Behöver du lära dig tolka kontraktshandlingar och lära dig mer om ersättningsformer? En förutsättning för att du ska kunna bevaka ditt företags rättigheter och skyldigheter och undvika långa, tråkiga, dyra processer är att du kan spelreglerna. Standardavtalen i byggbranschen är inte alltid tydliga och enkla att tolka men med kunskap om bakgrunden till olika bestämmelser och med kompletterande rättsfall som exempel får du betydligt större chans att förstå konsekvenser av olika skrivningar.

"Kursen var bra för att de kunde anpassa sig till våra behov. Vi fick ett skräddarsytt upplägg som passade oss perfekt. Vi fick mycket tid för frågor som rör vår bransch. Utbildaren fick högsta betyg av oss. Mycket trevlig och väldigt pedagogisk. Jag rekommenderar starkt Byggakademin." Maykol MonardezProjektledare/Utbildningsansvarig - Rivners AB

Standardkontrakten AB 04 och ABT 06

Vår kurs i entreprenadjuridik går igenom de viktigaste bestämmelserna i AB 04 och ABT 06 med fokus på att du ska få ett så optimalt ekonomiskt resultat som möjligt i ditt projekt. Kursen tar upp vilka lagregler som gäller entreprenadrättens område och vilka regler som gäller dig som är entreprenör eller beställare. Vi går igenom standardavtal och hur dessa blir del av avtalsinnehållet. Kursen Entreprenadjuridik ger dig grundläggande kunskaper inom AB 04 och ABT 06. Du kommer lära dig viktiga termer i AB 04 och ABT 06 som är nödvändiga att känna till för entreprenörer och beställare.

Begreppsbestämningar och dess innebörd

Det är viktigt att känna till de olika ersättningsformerna som finns för uppdraget och hur de tillämpas och tolkas. Vi tar upp konsekvenserna av fast pris, mängdkontrakt, löpande räkning eller incitamentavtal samt reglering av ÄTA-arbeten.

Kursen tar upp grundläggande regler om tider som berör kontraktstiden som t. ex justering av kontraktstiden, hinder som kan uppstå, aviseringsplikt och forcering.

Du lär dig vad som händer vid skada och allmänt om ansvarsregler. Du får kunskaper om besiktning, hävning av avtal samt tvistelösning. En stor del av tvisterna grundas på olika uppfattningar om tolkning av omfattningen i ett uppdrag. Det finns alltid risker i ett uppdrag. Det är viktigt att vara medveten om tolkningsreglerna och vara så utförlig och tydlig som möjligt. Kursen tar upp juridiska frågeställningar och olika situationer som kan uppkomma för dig som är entreprenör eller beställare.

Digital kursdokumentation och övningar

Du kommer via vår kursapplikation få tillgång till digital kursdokumentation vilket medger blended learning. Det innebär att du alltid har materialet tillgängligt och att du kan jobba med interaktiva övningar både före och under utbildningen. Vi blandar alltid teori med praktiska exempel och övningar. Efter avslutad kurs får du ett intyg på genomförd utbildning.

Innehåll Entreprenadjuridik

  • Övergripande om lagar och standardavtal
  • Upphandlings-, entreprenad- och ersättningsformer
  • Genomgång av AB 04 och ABT 06
  • Risker
  • Praktiska exempel


Målgrupp

Alla som kommer i kontakt med entreprenadjuridik inom byggbranschen. Kursen riktar sig till framförallt till beställare, entreprenörer, besiktningsmän och kontrollansvarig.

Omfattning

Kursen omfattar två dagar. I priset ingår AB 04 och ABT 06, digital kursdokumentation samt att alla övningar skrivs ut och delas ut på plats. Vi bjuder på för- och eftermiddagsfika och lunch.

Entreprenadjuridik Fortsättningskurs

Vi erbjuder även en påbyggnadskurs efter Entreprenadjuridik grundkurs som vi anpassar fortlöpande efter de senaste rättsfallen. På Entreprenadjuridik fortsättningskurs lär du dig undvika avtalsfel och tvister genom att lära dig tolka kontraktshandlingar. 

Erbjudande


Boka 4 betala för 3
Vid anmälan av 4 deltagare till samma kurstillfälle bjuder vi på en kursavgift. Erbjudandet gäller upp till 8 personer. Konferenspaket, eventuell kurslitteratur och tentamen tillkommer för den 4:e och 8:e deltagaren. Erbjudandet går inte att kombinera med andra rabatter. Ring oss så hjälper vi dig boka med rabatt!
Kommande kurstillfällen

19-20 november, 08:30 - 16:00
Göteborg
8 platser kvar
04-05 december, 08:30 - 16:00
Malmö
14 platser kvar
17-18 mars 2020, 08:30 - 16:00
Uppsala
20 platser kvar
22-23 april 2020, 08:30 - 16:00
Göteborg
20 platser kvar
26-27 maj 2020, 08:30 - 16:00
Stockholm
20 platser kvar

Pris

9 800 SEK exkl moms

Har du frågor eller önskemål?

– tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna!