Entreprenadjuridik fördjupning

(5/5 1st recensioner)
Dennis Engström
Erikssonsplåt & Kopparslageri AB
Entreprenadjuridik Fördjupning

”Utmärkt föreläsare. ÄTA delen var mycket värdefull och jag har fått mer kunskap vad gäller entreprenadformer och hur man ska jobba utifrån dessa”

Entreprenadjuridik fördjupning

Behöver du bli bättre på att tolka och förstå mer avancerade problemställningar? Entreprenadjuridik fördjupning är en påbyggnadskurs efter Entreprenadjuridik grundkurs som vi anpassar fortlöpande efter de senaste rättsfallen.

Kursmål

 • Efter Entreprenadjuridik fördjupning ska du fått en djupare kunskap i hur du ska tolka kontraktshandlingar
 • Du ska ha fått flera exempel från verkliga rättsfall och problem som du kan lära dig av

Målgrupp

Alla i bygg- och anläggningsbranschen från projektörer, beställare till utförare.

Förkunskaper

Du bör ha gått vår grundkurs Entreprenadjuridik eller någon liknande kurs hos en annan utbildningsleverantör innan denna kurs. Vi rekommenderar att du låter det gå ca sex månader innan du går denna fördjupningskurs så att du har hunnit tillämpa det du lärde dig på grundkursen.

Innehåll

På Entreprenadjuridik fördjupningskurs lär du dig undvika avtalsfel och tvister genom att lära dig tolka kontraktshandlingar. Vi fördjupar oss i AB 04 och ABT06 och tar upp exempel från verkliga rättsfall och problem från entreprenörer. På Entreprenadjuridik fördjupning varvar teori med praktiska övningar med fokus på vanliga problem i byggbranschen.

Agenda

 • Fördjupning av standardavtalen (AB 04 samt ABT 06) där vi fokuserar på
  • Tolkning av kontraktshandlingar
  • Kalkylförutsättningar
  • ÄTA-hantering
  • Ekonomiska konsekvenser
  • Skadestånd och tvistehantering
 • Exempel utifrån de senaste rättsfallen – vilka lärdomar kan vi dra
 • Praktiska övningar av kontraktshandlingar

Praktisk information

Kursen Entreprenadjuridik fördjupning omfattar en dag. I priset ingår digital kursdokumentation samt att alla övningar skrivs ut och delas ut på plats. Tag med egna exemplar av AB 04 samt ABT 06 då dessa inte ingår i kursen. Dessa kan beställas via Svensk Byggtjänst. https://byggtjanst.se/bokhandel

Kommande kurstillfällen

20 dec
Arlanda
8 platser kvar
30 maj 2023
Linköping
2 platser kvar
01 jun 2023
Lärarledd livestreamad utbildning
8 platser kvar
01 jun 2023
Stockholm
17 platser kvar

Pris:

5 900 SEK exkl. moms

Pris:

5 900 SEK exkl. moms

Kurslängd:

1 dag

Kommande kurstillfällen

20 dec
Arlanda
8 platser kvar
30 maj 2023
Linköping
2 platser kvar
01 jun 2023
Lärarledd livestreamad utbildning
8 platser kvar
01 jun 2023
Stockholm
17 platser kvar

Föreläsare på kursen

Mattias Wittgren – Entreprendajuridik fördjupning
Mattias Wittgren är advokat och håller regelbundet kurser i entreprenad- och konsulträtt.…

Mattias Wittgren – Entreprendajuridik fördjupning

Föreläsaren Mattias Wittgren är rankad av det internationella rankinginstitutet Legal 500 som en av fem ”leading individuals” inom entreprenadrätt i Sverige.

Mattias Wittgren är advokat och håller regelbundet kurser i entreprenad- och konsulträtt. Mattias har mångårig och bred erfarenhet av affärsjuridisk verksamhet med inriktning mot fastighetsrelaterade frågor. Mattias arbetar med avtalsskrivning och löpande juridisk rådgivning och har expertkompetens inom området entreprenadrätt. Mattias är partner på Kilpatrick Townsends Stockholmskontor som rankas högt inom fastighetsrätt, entreprenadrätt, offentlig upphandling och tvistlösning enligt Legal 500. Mattias har bred erfarenhet av att bistå klienter med löpande rådgivning i pågående fastighetsprojekt. Han har mycket bred erfarenhet av byggnads- och anläggningsprojekt, avtalsskrivning och förhandlingar inom entreprenadrättens område samt upphandlingar. Kilpatrick Townsends Stockholmskontor rankas högt inom fastighetsrätt, entreprenadrätt, offentlig upphandling och tvistlösning enligt de nyligen offentliggjorda resultaten för Legal 500 Europe 2022.

Intyg:

Efter avslutad utbildning får du ett intyg på genomförd utbildning.

Utbildningens längd & hålltider

Kursen Entreprenadjuridik fördjupning omfattar en dag. Kursen startar klockan 8.30 och slutar klockan 16.00. Väljer du att genomföra kursen i ett fysiskt klassrum bjuder vi på lunch och fika.

Företagsanpassad kurs

Vi skräddarsyr företagsinterna kurser till ditt företag som passar just ert behov, era system och mallar och som anpassas till er företagskultur. Ni kan också sätta ihop ert eget kurspaket där ni plockar önskade delar från våra kurser och skapa en helt egen utbildning.

Tipsa en vän om kursen

Fyll i formuläret så kontaktar vi din vän inom kort


  Frågor om kursen?

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.