Projekteringsledning

(5/5 2st recensioner)
Magnus Gestrin
WSP Sverige AB
Projekteringsledning

“Elin upplevdes oerhört kompetent. Bra variation mellan information och gruppövningar. Bra tempo! Kunde hantera frågor som dök upp och hade spännande information om faktiska projekt. Bra att Elin hade stor erfarenhet från stora projekt.”

Maria Rundqvist
Key Management
Projekteringsledning

“Tydlig struktur och röd tråd genom kursen. Superkompetent och engagerad föreläsare med hur mycket erfarenhet som helst att ösa ur. Jag har jobbat i ca 10 år med det här och hört alla koncept och ändå var det så intressant, givande och insiktsfullt.”

Projekteringsledning

Kursen Projekteringsledning syftar till att stärka dig i rollen som projekteringsledare. Under projekteringsfasen har vi störst chans att påverka byggnadens form och funktion och som projekteringsledare har du stor påverkan på det slutgiltiga resultatet.

Kursmål

 • På kursen Projekteringsledning kommer få kunskap och utökad insikt om bygg- och projekteringsprocessen
 • Du kommer få kunskap om projekteringsledarens roll och ansvar
 • Du kommer få kunskap om hur man ska planera och styra arbetet samt samordna alla inblandade aktörer
 • Du kommer få kunskap för att säkerställa att slutprodukten motsvarar beställarens önskemål

Målgrupp

Kurs i Projekteringsledning vänder sig till dig som har ansvaret att leda projekteringsarbetet i bygg- och anläggningsprojekt och till dig som är, eller kommer att bli, ansvarig för projekteringsledning inom fastighetsbolag, entreprenadbolag eller projektledande konsulter.

Förkunskaper

För att gå utbildningen krävs inga förkunskaper.

Innehåll

Kursen Projekteringsledning handlar mycket om ledarskap – att leda, styra, inspirera och samordna alla projektörers arbete mot ställda mål – och att kunna kommunicera. Det är under projekteringsfasen man har störst chans att påverka byggnadens form och funktion och som projekteringsledare har du stor påverkan på det slutgiltiga resultatet.

På kursen Projekteringsledning går vi igenom hela bygg- och framför allt projekteringsprocessen, din roll och ditt ansvar, hur du ska styra upp arbetet och också många praktiska tips. Kursen Projekteringsledning går också igenom hur man kan arbeta med visuell planering i projekteringsfasen. Vi ser att det är ett effektivt arbetssätt att nå bra resultat på ett effektivt sätt. Kursen varvar föreläsning med praktiska övningar och exempel från branschen.

Agenda

 • Bygg- och projekteringsprocessen
 • Omfattning och förutsättningar
 • Roller och specifikt projekteringsledarens roll och ansvar
 • Metoder för planering av projektering
 • Att styra projektering
 • Ledarskap
 • Krav vid upphandling av konsulter
 • Tidsplanering
 • Ekonomi
 • Möten och kommunikation
 • Riskhantering
 • Att hantera kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökrav
 • Digitala hjälpmedel
 • Visuell planering
 • Praktiska övningar

Praktisk information

Kurs i Projekteringsledning omfattar 2 dagar. I priset ingår digital kursdokumentation samt att vissa övningar skrivs ut och delas ut.

Kommande kurstillfällen

27 – 28 aug 2024
Lärarledd livestreamad utbildning
Platser kvar
27 – 28 aug 2024
Stockholm Saltsjöbaden
Platser kvar

Pris:

10 700 SEK exkl. moms

Pris:

10 700 SEK exkl. moms

Kurslängd:

2 dagar

Kommande kurstillfällen

Klicka på datum för att se alla kursdagar

27 – 28 aug 2024
Lärarledd livestreamad utbildning
Platser kvar
27 – 28 aug 2024
Stockholm Saltsjöbaden
Platser kvar

Föreläsare på kursen

Elin – Projekteringsledning
Elin är civilingenjör inom Väg och vatten LTH, certifierad KA och certifierad…

Elin – Projekteringsledning

Elin är civilingenjör inom Väg och vatten LTH, certifierad KA och certifierad processledare VDC (Virtual Design and Construction). Elin håller kurser i Projekteringsledning och har erfarenhet av projekteringsledning från både entreprenad- och beställarsida. Elin arbetar till vardags som projekteringsledare och byggledare främst i komplexa kontors- och industriprojekt samt industriellt byggande.

Elin är föreläsare på kursen:


Projekteringsledning


 
Johan – BIM-projektering grundkurs
Johan är en arkitekt och föreläsare som specialiserar sig inom BIM-projektering och…

Johan – BIM-projektering grundkurs

Som person är han nyfiken och positiv, och han trivs med att samarbeta med olika människor för att uppnå gemensamma mål.

Johan är en arkitekt och föreläsare som specialiserar sig inom BIM-projektering. Han betraktar sig själv som noggrann och kommunikativ, och han har ett stort intresse för teknik och processen att förverkliga projekt från idéstadie till ett färdigt projekt. Hans breda erfarenhet omfattar en mångfald av projekt, inklusive sjukhusbyggen, ombyggnationer, kontorsnyproduktion och påkostade fritidshus i Stockholms skärgård. Johan har flera års erfarenhet av att använda program som AutoCAD och Revit för projektering och är även van att axla rollen som BIM-samordnare.

Johan är föreläsare på kursen:


BIM-projektering grundkurs

Intyg:

Efter avslutad utbildning får du ett intyg på genomförd utbildning.

Utbildningens längd & hålltider

Kurs i Projekteringsledning omfattar 2 dagar. Kursen startar klockan 8.30 och slutar klockan 16.00. Väljer du att genomföra kursen i ett fysiskt klassrum bjuder vi på lunch och fika.

Företagsanpassad kurs

Vi skräddarsyr företagsinterna kurser till ditt företag som passar just ert behov, era system och mallar och som anpassas till er företagskultur. Ni kan också sätta ihop ert eget kurspaket där ni plockar önskade delar från våra kurser och skapa en helt egen utbildning.

Tipsa en vän om kursen

Fyll i formuläret så kontaktar vi din vän inom kort

[contact-form-7 id="6732" title="Tipsa en vän"]

Frågor om kursen?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.