Personalhantering, intensivkurs | Byggakademin.com

Intensivkurs - Chefens Personalansvar

Investera i din personal och öka lönsamheten

« Tillbaka

Kommande kurstillfällen

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Intensivkurs Chefens Personalansvar

Kursen Chefens Personalansvar vänder sig till dig som är chef och som förmodligen har ont om tid och behöver inspiration och en genomgång av viktiga frågeställningar inom personalhantering. Chefens Personalansvar är en intensivkurs som på en dag tar upp alla områden du behöver kunna hantera som chef för att din personal ska trivas och prestera som bäst. Genom att hitta nya vägar till ledarskap där du lär dig leda din personal i ständig förändring och utveckling kan resultaten i din verksamhet förbättras avsevärt.

Medarbetarna är en stor och viktig del av jobbet. Det gäller att rekrytera, introducera och behålla bra medarbetare, och det tar ofta en stor del av din tid som chef och ledare. Förutom att du ska vara branschkunnig är det så viktigt att du lyckas med rekrytering, få de nyanställda att snabbt lära känna företaget och dess förväntningar och att få alla anställda att känna sig viktiga och behövda.

För att alla ska må bra och göra sitt bästa på jobbet måste kommunikationen fungera mellan dig och dina anställda. Du får lära dig använda en kommunikationsmodell som underlättar för dig att bli bättre på att lyssna och förstå andra människor. Positiv och konstruktiv feedback är ett sätt att styra och en förutsättning för att kunna bygga ett öppet klimat på arbetsplatsen där alla känner sig bekräftade och motiverade. Kursen tar upp vad ett coachande ledarskap innebär.

Medarbetarna måste förstå vilka förväntningar som finns på dem, och vilka mål som ska nås. Både du som chef och dina medarbetare vinner på att du håller effektiva utvecklingssamtal som utgår ifrån goda förberedelser och förväntningar och ska resultera i arbetstillfredsställelse. En gång per år är ett minimum, men du behöver följa upp din personal ofta under hela året.

Alla är vi olika och ibland uppstår konflikter på en arbetsplats. Det är ditt ansvar som chef eller ledare att känna till olikheterna och kunna hantera missnöje som uppstår bland dina anställda. Du får träna på att hålla svåra samtal och att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Kursen Chefens Personalansvar tar även upp frågor kring avveckling och du får bland annat träna på uppsägningssamtal.

Efter avslutad kurs har du med dig ett antal hjälpmedel, tips på metoder och idéer till hur du ska jobba vidare i ditt ledarskap och med ditt personalansvar. Kursen kräver inga förkunskaper men det är en fördel om du har erfarenhet från personalansvar. Efter genomförd kurs får du ett intyg på kunskaper inom personalhantering.

 

Innehåll Intensivkurs Chefens Personalansvar

  • Att lyckas med rekrytering och den nyanställdes introduktion till företaget
  • Effektiva och konstruktiva utvecklingssamtal
  • Genomföra svåra samtal
  • Hur hantera missnöje och konflikter
  • Motivera, coacha och skapa bra teamarbete
  • Ge effektiv feedback
  • Kommunicera bättre (retorik och teknik)
  • När det blir aktuellt med avveckling
 

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har personalansvar.

Omfattning

Kursen omfattar en dag. I priset ingår digital kursdokumentation samt att vissa övningar skrivs ut och delas ut på plats. Vi bjuder på för- och eftermiddagsfika och lunch. 

Vi värnar om miljö och har därför digital kursdokumentation men självklart kan du beställa en pärm med utskriven kursdokumentation vilket du kan göra i samband med anmälan.
ERBJUDANDE

Boka 4 betala för 3
Vid anmälan av 4 deltagare till samma kurstillfälle bjuder vi på en kursavgift. Erbjudandet gäller upp till 8 personer. Konferenspaket, eventuell kurslitteratur och tentamen tillkommer för den 4:e och 8:e deltagaren. Erbjudandet går inte att kombinera med andra rabatter. Ring oss så hjälper vi dig boka med rabatt!Kommande kurstillfällen

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Pris

5 400 SEK exkl moms

Har du frågor eller önskemål?

– tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna!