Installationssamordning, en utbildning för byggare | Byggakademin.com

Installationssamordning

Bli en bättre installationssamordnare och få energieffektivisering

« Tillbaka

Kommande kurstillfällen

13-14 november, 08:30 - 16:00
Stockholm
17 platser kvar

Installationssamordning

Byggprojekt består av flera olika installationer som ofta är kostsamma. För att optimera och spara kostnader måste installation av värme, ventilation, komfortkyla, styr och el samordnas. En installationssamordnare har rollen att samordna installationerna och måste kunna läsa ritningar, planera, styra och dokumentera de olika momenten från start till mål. Det är också viktigt att lära sig var de stora riskerna i ett byggprojekt uppstår och att kunna prata med installatörerna på deras sätt. Att optimera och spara kostnader ställer större krav på dig som installationssamordnare. I slutändan handlar det om optimal energieffektivisering.

På kursen Installationssamordning får du en helhetssyn och förståelse för anläggningens olika delar. Det innefattar rör, ventilation, komfortkyla, styr och el. På kursen går vi igenom hur du kan arbeta med installationssamordning under produktionsskedet. Du kommer lära dig var de största riskerna finns d.v.s. var man ska lägga ner krutet under utförandeskedet. Du kommer bli bättre på att styra och kommunicera. Vi går igenom hur man effektivt kommunicerar med berörda parter och leder installationssamordningen i mindre enklare projekt.

Kursen riktar sig till dig som ska beställa och/eller styra olika installatörer i byggprojekt. Du behöver inga förkunskaper inom installationer men erfarenhet av byggprojekt. Efter genomförd kurs får du ett intyg på kunskaper inom installationssamordning.

 

Innehåll Installationssamordning

  • Grundläggande om systemen för värme, ventilation, komfortkyla, styr, el och dess funktioner
  • Olika typer av provningar - egenprovning, injustering, samordnad provning och funktionsprovning
  • Att läsa ritningar
  • Var är de stora riskerna
  • Styrning och dokumentation

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som på något sätt kommer i kontakt med installationer och/ eller installationssamordning under produktionsskedet.

Omfattning

Kursen omfattar 2 dagar. I priset ingår digital kursdokumentation samt att vissa övningar skrivs ut och delas ut på plats. Vi bjuder på för- och eftermiddagsfika och lunch. 

Vi värnar om miljö och har därför digital kursdokumentation men självklart kan du beställa en pärm med utskriven kursdokumentation vilket du kan göra i samband med anmälan.
Erbjudande

Boka 4 betala för 3
Vid anmälan av 4 deltagare till samma kurstillfälle bjuder vi på en kursavgift. Erbjudandet gäller upp till 8 personer. Konferenspaket, eventuell kurslitteratur och tentamen tillkommer för den 4:e och 8:e deltagaren. Erbjudandet går inte att kombinera med andra rabatter. Ring oss så hjälper vi dig boka med rabatt!Kommande kurstillfällen

13-14 november, 08:30 - 16:00
Stockholm
17 platser kvar

 

Pris

9 800 SEK exkl moms

Har du frågor eller önskemål?

– tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna!