Anmäl ditt intresse! - Byggakademin - utbildningar & kurser för byggbranschen

Anmäl ditt intresse!

Intresse för Entreprenadjuridik i Örebro?

Byggakademin håller kurser inom bygg- och anläggning i Örebro och har fått förfrågan om att hålla en 2-dagars kurs i Entreprenadjuridik i slutet av april till början av maj. Hör av dig till oss om intresse finns att gå kursen så kan vi planera in kursdagarna så att det passar dig.
Om intresse finns för att gå kursen Entreprenadjuridik i Örebro i april-maj ber vi dig kontakta vår kurskoordinator Jeanette Pettersson via mejl: jeanette.pettersson@byggakademin.com eller ring henne på 010-2281555!

Kursen Entreprenadjuridik riktar sig till dig som är beställare, entreprenör, besiktningsman eller till dig som på annat sätt kommer i kontakt med entreprenadjuridik och tillämpar AB04 och ABT 06. Behöver du lära dig tolka kontraktshandlingar och lära dig mer om ersättningsformer? En förutsättning för att du ska kunna bevaka ditt företags rättigheter och skyldigheter och undvika långa, tråkiga, dyra processer är att du kan spelreglerna.
Standardavtalen i byggbranschen är inte alltid tydliga och enkla att tolka men med kunskap om bakgrunden till olika bestämmelser och med kompletterande rättsfall som exempel får du betydligt större chans att förstå konsekvenser av olika skrivningar.

Kundcitat:

”Kursen var bra för att de kunde anpassa sig till våra behov. Vi fick ett skräddarsytt upplägg som passade oss perfekt. Vi fick mycket tid för frågor som rör vår bransch. Utbildaren fick högsta betyg av oss. Mycket trevlig och väldigt pedagogisk. Jag rekommenderar starkt Byggakademin.” Maykol Monardez, Projektledare/Utbildningsansvarig – Rivners AB 

Kursledare advokat Marcus

Marcus är advokat och håller kurser i entreprenad- och konsulträtt. Marcus arbetar främst inom entreprenad- och konsulträtt samt tvistelösning. Marcus arbetar även med fastighetsrätt och transaktioner. Macus har bred erfarenhet av att bistå fastighetsägare, byggföretag, konsulter och andra företag samt organisationer med löpande rådgivning i pågående fastighetsprojekt. Han representerar klienter inför allmän domstol och i skiljeförfaranden.

Innehåll

• Övergripande om lagar och standardavtal
• Upphandlingsformer
• Entreprenadformer
• Ersättningsformer
• Genomgång av AB04/ ABT 06
• Risker
• Exempel på relevanta rättsfall
• Grupparbeten

Målgrupp

Alla som kommer i kontakt med entreprenadjuridik inom byggbranschen. Kursen riktar sig framförallt till beställare, entreprenörer, besiktningsmän och kontrollansvarig.

Omfattning

Kursen omfattar 2 dagar.